Skip to main content

WordPress

És un sistema de gestió de continguts creat el 27 de maig de 2003, desenvolupat per crear qualsevol mena de pàgina web. Al principi va obtenir una gran popularitat per crear blogs, per a posteriorment, convertir-se en una de les principals eines per dissenyar pàgines web a escala comercial.

WordPress és un gestor de continguts (CMS) que serveix per poder construir i dissenyar una pàgina web de contingut, o un e-commerce de venda de productes. És el gestor de continguts més utilitzat en l’actualitat, més del 40% de les webs de tot el món estan fetes amb WordPress.

Per culpa d’aquest gran nombre, WordPress és un CMS de software lliure i de codi obert. Això significa que hi ha una extensa comunitat de desenvolupadors darrere, coneixent els seus avantatges i desavantatges gràcies a les seves opcions. A més, sempre hi haurà constants actualitzacions, i millores tant de base de WordPress, com en els plugins. Això ens permetrà, tant als programadors com als dissenyadors, poder adaptar el disseny web d’una manera personalitzada i adaptada a cada projecte.

Per qui no ho sàpiga, els plugins són programes complementaris que ofereixen grans avantatges de funcionalitat al teu lloc web. Existeixen extensions de mesurament per a controlar el rendiment de la web, de «caché» que guarden a la memòria els arxius generats per no saturar el rendiment, de seguretat per protegir-lo de ciberatacs, de funcions per ampliar el funcionament de la web, de SEO, CRM externs per obtenir informació dels teus clients, etc.

Podem utilitzar milers de plugins per aconseguir les funcionalitats que desitgem, però s’ha de tenir en compte que aquests han d’estar sempre actualitzats, per què si no podrien perdre la seva funcionalitat o fer que la nostra web deixi de funcionar. Hem d’assegurar-nos, que el programador o dissenyador es comprometi a portar un correcte manteniment i actualització dels plugins mentre la web estigui activa.

Per un usuari que no està familiaritzat amb plataformes d’aquest tipus, potser és bastant complicat a l’hora de fer-lo servir un mateix, per això, és necessari la intervenció d’un expert perquè el teu projecte pugui anar cap endavant sense problemes, d’altra manera, segurament et faltaran coneixements per solucionar tots els inconvenients que vagin sorgint.

WordPress té molts avantatges, però també desavantatges si no es fa servir correctament, el més important és saber de primera mà quin tipus de projecte necessita el client per poder així oferir l’opció més encertada.

Si t’embarques en un projecte més gran, com seria un e-commerce, i que a més, vens molts articles, el millor és fer servir WordPress, ja que, tens molt més marge per afegir més funcions a la teva web, això sí, no van de sèrie, per tant, hauràs de comprar-los.

Seria crucial que el programador utilitzi la menor quantitat de plugins possibles en una web, com que aquests alenteixen el temps de càrrega. Un plugin no deixa de ser un programa que no pot funcionar sol, necessita WordPress, o un altre CMS per a funcionar. Això vol dir que és un programa que aporta funcions addicionals, i podrien augmentar massa el pes de l’aplicació base (en aquest cas WordPress).

Totes aquestes tasques han de controlar-se per evitar que el lloc web tingui problemes de velocitat o de seguretat, i en conseqüència, perdre posicions a Google.

És aconsellable informar-se bé de tots els plugins actuals que existeixen, per analitzar quin seria el millor per incorporar-lo al projecte, i minimitzar al màxim, els riscos que això suposaria a l’hora d’afegir un plugin que no està ben desenvolupat.

En conclusió, WordPress seria una excel·lent opció per a webs e-commerce (comerç electrònic), per què existeixen excel·lents plugins per a SEO, CRM de la teva botiga, entre d’altres.

Amb tot això, Amcodesign dissenya els seus propis plugins i aplica programació pel bon funcionament de les pàgines web que desenvolupem per als nostres clients, aspecte molt important per tenir en compte.

WhatsApp